Launch Sustainable Entrepreneurship Education Program

De Women in Business Suriname is een organisatie die zich al 24 jaar inzet voor het weerbaar maken van ondernemers, met name vrouwen in Suriname. Deze stichting heeft daarom reeds verschillende projecten uitgevoerd op het gebied van training en begeleiding van ondernemers. Eerder vandaag vond de launch van haar jongste project, het Sustainable Entrepreneurship Education Program, afgekort SEEP plaats. Dit programma is er een ter stimulering en bevordering van entrepreneurship onder vrouwen en mannen in Suriname en zal worden uitgevoerd met fondsen beschikbaar gesteld door Coca Cola Foundation international. Het project van de Women in Business Suriname (WBS) is het enige project uit een drietal projecten opgestuurd door Fernandes Bottling Suriname dat is uitgekozen voor de uitvoer. Met deze middelen zal WBS nu in een traject van 5 maanden ongeveer 40  micro en kleine ondernemers trainen en begeleiden. Het gaat in deze om ondernemers in de leeftijd categorie 23 jaar tot 37 jaar. Volgens mevrouw Stekkel, voorzitter van de Women in Business Suriname is deze groep eentje die vaak buiten de boot valt als er projecten zijn voor vrouwen en mannen, vandaar dat deze keer voor de doelgroep  is gekozen. Het doel is dat de cursisten aan het eind van de 5 maanden de nodige skills hebben om hun onderneming op te starten en duurzaam te maken. Zo worden zij onder andere getraind in entrepreneurship, marketing, economische administratie, product development en supply chain, business model ect. Het resultaat van de training en coaching zullen de cursisten in maart 2018 tonen middels deelname aan de Women Lifestyle Fair van de  Women in Business Suriname waar ze hun product of dienst aan het grote publiek zullen tonen.

Volgens Bryan Renten van Fernandes Bottling Company is het een genoegen voor het bedrijf om vanuit hun corporate social responsibility een bijdrage te leveren aan het project. Het is het streven van Coca Cola Foundation international om voor 2020 ertoe bij te dragen dat wereldwijd ongeveer miljoen vrouwelijke ondernemers economisch weerbaar worden gemaakt. De ondersteuning van dit project valt binnen dit global doel.